Katalog Artiklar

Marknadsför dina webbplatser genom att skicka in din unika artiklar – artiklar katalog.

Hem » Produktgranskningar online » Diamond halsband » En kort historik i religiösa smycken

En kort historik i religiösa smycken

Smycken är verkligen en bred term som beskriver alla prydnadsväxter prydnads på kroppen. Det inkluderar tå ringar till tiaras och allt däremellan. Smycken har använts i varje kultur genom historien och i en mängd olika sätt. Medan i vår kultur idag smycken tjänar oftast en estetisk, kan smycken tjäna andra funktioner också. Smycken är anställd som representerar sociala eller officiella rang, ålder, civilstånd och tribal tillhörighet. Dessutom tjänar smycken som emblem av religiösa, sociala och politiska tillhörighet. I själva verket var en av de ytterst första användningarna av smycken att visa religiösa tillhörighet. Följande är de huvudsakliga kulturerna som började användningen av religiösa smycken tillsammans med de vanliga symbolerna och användning av sina smycken.

Egyptiska religiösa smycken

Religiösa smycken i forntida Egypten var mycket symboliskt. Några typiska symboler i antika egyptiska religiösa smycken bestå av scarab (beetle), lotus, ormen, falcon och även ögat. Scarab är en symbol för stor lycka och uppståndelsen medan ”Eye av Horus” representerar helande. En vanlig symbol för den tid som anges som ”Ankh” menas att representera evigt liv. Religiösa smycken var extravaganta, bestående av guld och halvädelstenar och hade varit bärs av kvinnor och män lika. När den romerska eran anlände, egyptiska religiösa smycken gjordes av billigare leveranser och mer kristna symboler användes. När Islam kom till var Egypten män förbjudna att bära guld smycken. Vid denna tid blev silver smycken mycket mer välkända religiösa smycken i Egypten. Religiösa smycken är fortfarande allmänt anställd i Egypten, men har inte exakt samma extravagans som den antika egyptiska religiösa smycken.
Romerska kristendomen och religiösa smycken

Konst och arkitektur frodades när St. Constantine kristnade Romarriket. Vid denna tid utvecklades olika gemensamma symboler som används fortfarande i kristen konst och smycken. Dessa symboler bestå av korset, radband och kristna fisk charm. Korset är verkligen en symbol för Guds kärlek och en påminnelse om Kristi lidande. Radband pärlor är bön pärlor som började inuti den romerska kristna världen men är nu anställd huvudsakligen av den katolska kyrkan (officiellt godkända av den katolska kyrkan under radband godkännande n/a Radband pärlor används också inom Islam och buddhistiska tron. Kristna fisk charm kom när tidiga kristna skulle göra en förkortning med det grekiska ordet för fisk, ”ichthys,” Iesous Christos Theou Yios Soter (Jesus Kristus, Guds Son, Frälsare). Denna symbol fått mindre uppmärksamhet för de förföljda kristna. Kristna charm fortfarande ganska populär.

Native American smycken

Native American religiösa smycken var en symbol för natur, spelade en roll i religiösa ceremonier och representerade status. Fysiska leveranser användes i sina smycken såsom fjädrar tillsammans med mineraler som turkos och metaller som silver. Dessa fysiska leveranser hade varit en påminnelse om jorden runt. Hela helande ceremonier och skörden ritualer, skulle folket ta hand bära särskilda typer av religiösa smycken som hade varit rätt färg, gjort av rätt material, och som representerar rätt symbolen för den händelsen. Smycken som bärs av en enskild är representativt för de olika stadierna i livet som individ har ingått. I många stammar initieras ungdomar i vuxen ålder när de får den andliga totem består av tankar, pärlor eller symboler från naturen. Native American religiösa smycken också gavs för damer efter det första menses och nyligen gifta par. Religiösa smycken har spelat en betydande roll i amerikansk kultur.

Helt enkelt eftersom vår kultur just nu använder smycken mestadels för dekorativa ändamål vi ofta glömmer bort rötterna till smycken och hur vissa kulturer, det kan ha en djupare andlig mening. Som erkänner vikten av denna religiösa smycken i andra kulturer gör det möjligt för oss att se den större använder symboliska att smycken kan anställas för.